Elegük lett Soha Attilából, feloszolhat a képviselő-testület Öcsödön

Megosztás

Áll a bál ismét Öcsödön. A településre betelepült, messziről jött új polgármesterből, Soha Attilából ugyanis elég sokaknak elegük lett. Főleg négy olyan embernek, aki a képviselő-testületben nem tud együtt dolgozni vele, ezért kezdeményezték a testület feloszlatását.

Soha Attila Érdről jött, látott és győzött a 2019-es önkormányzati választáson. Molnár Bálint, az előző polgármester 30 évig vezette a települést, valami újat akartak a lakosok, így hát könnyen váltottak az új emberre.

Ám ahogy a mesében is van, minden csoda három napig tart.

Így volt ez Öcsödön is, nem véletlen, hogy immár négy önkormányzati képviselő kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, azzal az indokkal, hogy nem tudnak együtt dolgozni Soha Attilával.

A négy képviselő szavazata elégnek is bizonyul ahhoz, hogy oszoljon a testület és új választást írjanak ki.

Soha Attila körül mindig volt valami fejlemény, erről a Magyar Narancs is elég sűrűn cikkezett.

Most a Népszava járt a településen. A lap megírta, hogy a faluban lenne potenciál, de megállt az idő, nincs munkalehetőség, sok a betelepülő, akik nem jönnek ki jól az őslakosokkal.

A riportban az is elhangzott, hogy: “Az előző polgármester több mint 30 évig irányította Öcsödöt, megöregedett, valami változást akartunk. De most már visszasírjuk a régit”.

A hat, testületbe került képviselő közül az önkormányzati újságban 2019-ben négyen még őt ajánlották a kampány során a választók figyelmébe. Azóta közülük egy lemondott, és a jelek szerint már a szóban forgó hárommal sem olyan szoros a szövetség, mint induláskor. Van, aki ezt a szokatlan stílusának, más a sajtóban olvasható, de még folyamatban lévő, pénzügyekkel összefüggő nyomozásnak tudja be, írta a Népszava. Egyszer már rezgett a léc, híre kelt, hogy feloszlik a testület. Most ismét odáig fajultak a dolgok, hogy ez a lehetőség felszínre került.

Négy képviselő ugyanis kezdeményzet az oszlatást. A négy ember: Gál Imréné, Komlós Lajos, Molnár András és Zuborné Bíró Enikő.

Az oszlatásról ma 13 órától szavaznak!

Forrás: Népszava

Fotó: Népszava, Huszár Dávid

Kapcsolódó cikkek